Vi benytter moderne metoder og utstyr slik at behandlingen skal være hurtig, behagelig, og av høy kvalitet for deg som pasient.
Å gå til tannlege for jevnlige kontroller er en god investering for å opprettholde en god munnhelse. Ved en kontroll gjennomføres undersøkelse, røntgen og tannsteinsrens. Tannlegen gjør også en vurdering om hvor ofte du som pasient bør komme til kontroll. Du får informasjon og tilbud om regelmessig innkalling basert på dine individuelle behov.
Tannlegen ser over tenner, tannkjøtt og munnslimhinner, og gjør en helhetlig vurdering. Hvis det er behov for videre behandling får du informasjon om behandlingsalternativ og kostnadsoverslag.
Vi har kun digitalt røntgenutstyr hos oss. Dette medfører at vi umiddelbart får opp røntgenbildene på dataskjermen som reduserer ventetiden for deg som pasient. I tillegg gir moderne røntgenutstyr minimalt med stråling. På klinikken har vi tannrøntgen som gir detaljert informasjon om enkelttenner. Vi har også OPG (panoramarøntgen), som er et stort røntgenbilde av alle tenner, over- og underkjeve og kjeveledd som gir et overblikk over den totale tilstanden til dine tenner.
Vi gjennomfører en grundig tannsteinsrens med ultralydsinstrument ved de jevnlige kontrollene. Dette er et godt utgangspunkt for deg som pasient til å vedlikeholde god munnhelse og friskt tannkjøtt med tannpuss, tanntråd og tannpirkere etterpå. Er du som pasient plaget med mye tannstein som bygger seg opp raskt, tilbyr vi tannsteinsrens med tettere intervaller.
Har du hull (karies) må vi borre i tannen og legge en fylling for å erstatte den tapte tannsubstansen. Vi benytter oss av kompositt-materialer, som gir hvite, tannfargete fyllinger. (Amalgam som fyllingsmateriale ble forbudt Norge i 2008).
Når nerven i tannen er skadet eller betent, må tannen rotfylles. Ved rotfyllinger blir nervekanalene i tannen renset ut grundig før vi erstatter substansen i kanalene med rotfyllingsmateriale. Vi benytter moderne roterende utstyr som effektivt utfører dette arbeidet, slik at behandlingen blir effektiv og mer behagelig for deg som pasient.
Når store deler av en tannkrone er tapt eller angrepet av karies, er det ikke alltid mulig å erstatte dette med komposittfylling. Da er krone ofte et godt alternativ. Kroner lages i keramiske materialer (porselen/Zirkonium) av en tanntekniker. Vi samarbeider med flere forskjellige tannteknikere både her i Nord-Norge og i resten av landet.
Brokonstruksjoner erstatter en eller flere tapte tenner. For å lage en brokonstruksjon lages det kroner på nabotenner der det festes hengeledd for å erstatte de tapte tennene. Brokonstruksjoner kan festes både til tenner og til implantater.
Når du som pasient mangler mange eller alle tenner i en kjeve, kan dette erstattes med en protese. En protese er en løsning som kan tas inn og ut av munnen, og er oftest den rimeligste løsningen.
Et implantat er en kunstig erstatning for en tapt tann. Et implantat er som en skrue som settes inn i kjevebeinet som så må gro fast i beinet. På implantatet kan vi så feste erstatninger, for eksempel enkeltkroner eller brokonstruksjoner.
Har du har tenner med skjevstilling som du ønsker å rette opp? I dag kan man i mange tilfeller regulere dette med usynlig tannregulering, og uten å måtte oppsøke kjeveortoped. Vi benytter oss av et system som heter Dentiline. Ta kontakt for timebestilling og informasjon.
Periodontitt skyldes infeksjon av bakterier i spalten mellom tann og tannkjøtt. Bakteriebelegget spiser seg ned mot rotspissen og fører til gradvis reduksjon av tannens feste til kjeven og tap av kjevebein. Dersom belegget ikke blir fjernet, vil prosessen fortsette til tannen blir løs og til slutt faller ut. Denne prosessen kan pågå uten at du som pasient har smerter eller andre sykdomstegn. Periodontitt er en livslang sykdom som krever opplæring i egenbehandling og jevnlig behandling hos tannlege for å klare å begrense utviklingen av sykdommen.
Noen ganger kreves større inngrep for å hjelpe deg som pasient. På klinikken har vi lang erfaring med mange kirurgiske behandlinger, for eksempel fjerning av vanskelige visdomstenner, rotspissamputasjoner og periokirurgi.
Ved tanngnissing gir slitasjen tap av tannsubstans. Her finns det flere muligheter for å stoppe prosessen. Dette kan blant annet være bittoppbygging eller bruk av bittskinne, eller en kombinasjon av disse.
Vi samarbeider med flere tannteknikere som lager snorkeskinner. Ta kontakt for timebestilling og informasjon.
Odontofobi eller tannlegeskrekk er sterk vedvarende frykt for å oppsøke behandling av tannlege, selv ved akutt behov. Her på klinikken har vi spesialkompetanse på behandling av pasienter med odontofobi og kan tilby lystgassbehandling og medisinering med beroligende medikamenter. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.
Powered by Telenor